Ordföranden har ordet


Östertälje, mars 2021.

Det här året har varit allt annat än vanligt. Med en pandemi som fortfarande pågår så förändrades mycket. Men nu hoppas vi att det går mot ljusare tider i takt med att allt fler blir vaccinerade och att vintern har gett vika och värmen återkommer.

Kanske kan vi nu börja mötas upp utomhus, utan att frysa som vid årsmötet, och lite längre fram kanske vi ses på Radön.

Ja nu sitter jag här för att knåpa ihop några rader som ÖBK ́s nya ordförande, kanske också ska tilläggas den första kvinnliga (men inte den sista 😊). Det hela började i december när jag blev uppringd av Patrik från valberedningen som ställde frågan om jag var intresserad av att kliva in som ordförande. Mitt första spontana svar var ”är du säker på att du pratar med rätt person, du känner väl inte mig”, men Patrik vidhöll sin förfrågan och jag lovade att tänka på saken. Beslutet var varken enkelt eller självklart; jag hade aldrig ens funderat i dessa banor. Men efter att funderat och pratat med några andra ”kända profiler” (ni vet vilka ni är) i båtklubben så valde jag att tacka Ja till uppdraget.

Sverker, som jag nu tar över efter, gör tillsammans med styrelsen och alla andra engagerade medlem- mar Östertälje båtklubb till en båtklubb att vara stolt över. Jag hoppas att jag kan fortsätta leda i samma anda. Jag känner stor tillit till de medlem- mar som med sina kunskaper och erfarenheter är delaktiga i våra olika kommittéer och utför arbeten på och runt båtklubben samt på Radön. Ni gör ett grymt jobb! ÖBK har en bra organisation som består av både gamla och nya medlemmar och det är bra, då föds nya idéer och man kan skapa delaktighet.

En nyhet är att vi genomfört en ”digitalisering” av våra vaktpass men även att man själv ska kunna uppdatera registret med typ av båt etc – tack för det Lars Vager! – det ska bli spännande att se hur vi kan utveckla det vidare. För er som ännu inte loggat in – gör det!

Lite om mig

Jag har ingen lång sjöresa bakom mig, som många av er andra. Peter och jag köpte vår första båt när dottern var fyra år (2008), efter det har vi bytt båt några gånger och kanske inte riktigt hittat det vi söker ännu. Oftast har jag hamnat med planeringen av vad som ska med på ”båtresan” medan min man styrt båten och gjort vårrustningen. Kanske någon känner igen sig? Jag kan inte namnen på alla båt- typer, vet inte vad alla olika delar på båten heter, jag kanske säger rep när det borde vara tamp och mycket annat men man lär så länge man lever.

På tal om att lära sig så är det just det jag jobbar med. Jag arbetar idag med utbildning av löne- specialister och redovisningskonsulter inom yrkes- högskolan. Här möter jag flera nya studerande som valt att byta yrkesbana. Det är både spännande och utmanande att följa deras olika resor. Jag har själv min bakgrund inom samma område sen flera år tillbaka och vet att yrket ofta ställs inför utma- ningar, alltifrån nya lagkrav till effektiviseringar som digitalisering. Men nog om mig!

Tänker att jag avslutar som min företrädare i sin välkomstkrönika att ”jag uppskattar verkligen ÖBK-andan och hoppas att vi kan fortsätta på samma kurs. Klubben består av oss alla. Vad vi gör av framtiden avgör vi tillsammans!”

Jag önskar oss alla en härlig sommar med sol, bad och vaccin, så ses vi kanske till vårrustningen!

Anna Stenhede, ordförande